Hvordan er livet med 3 små barn?

Jeg har tidligere skrevet om min erfaring om det å gå fra 1 til 2 barn her på bloggen.
Når Athelia kom til verden merket jeg knapt forskjell. Hun sov og spiste, og gjorde ikke så mye utav seg. Hun har alltid vært et veldig bedagelig anlagt barn som ikke har krevd så mye, så det var virkelig null problem når hun inntok familien.

Denne gangen derimot....
Jeg tror det har noe med alderen på barna å gjøre. Athene hadde nettopp fylt 3 år når Athelia kom til verden. Hun var stor og selvstendig og klarte seg selv på mange områder. Denne gang er det bare 2 år mellom Athelia og Aleah, og jeg merker stor forskjell. 
Ikke det at verken den ene eller den andre krever så mye, men de til sammen krever noe konstant.
Er det ikke den ene så er det den andre liksom.

Aleah er en super snill baby som vi ikke kunne vært mer heldig med. Men hun er lik storesøster Athene som baby. Veldig våken og veldig aktiv, så det skal liksom skje noe hele tiden med hun. Hun sover derimot hele natten, noe som er helt nødvendig når vi har to andre barn i hus.
Jeg har på en måte tilrettelagt for det hele veien. Om hun er våken når jeg skal legge meg, så tar jeg hun med opp i sengen og legger hun ned. Da sovner hun som regel av seg selv etter litt mammakos og kanskje litt mat.
Og når hun er inne på soverommet vet hun godt hva som skal skje. Der skal man sove til det er morgen, så vi er heldig der.

Men så har vi Athelia som gjerne kan være vanskelig å legge på kvelden, da må det løpes opp og ned i trappen fra den ene ungen til den andre.
Jeg synes det er viktig at de får litt alene tid med en forelder når de skal legge seg, slik at vi får lest bok, sunget og kost i fred, og de får den fulle oppmerksomheten før en god natts søvn, så det kan være litt vanskelig å balansere det hvis Aleah er våken. Men der trår heldigvis Athene inn av og til og hjelper til med litt vipping eller lek med mini.
Ja, barna har en far altså, men for å få mest mulig tid med ungene i sommer så har han valgt å jobbe seinvakter så og si hele sommeren, det er derfor det har vært litt ekstra hektisk her hjemme på kveldstid når jeg har 2 armer og skulle hatt 6.

"Du må sove når babyen sover"
Hehe, det er nesten litt vondt å høre som flerbarns foreldre ettersom vi VET at det ikke skjer.
Når baby sover har vi som regel 200 andre ting som må gjøres, eller andre barn som må stimuleres, så den formiddagsluren kan man som regel kysse adjø.Men igjen. Denne fødselen skjedde på et litt "uheldig" tidspunkt ettersom jeg fødte akkurat når jentene gikk ut i 7 ukers ferie.
Det er godt mulig det ville vært en litt roligere start om vi hadde hatt noen timer for oss selv på formiddagene. 
Men så slipper vi stresset med å komme oss ut av dørene på morgenene også da, så litt hell i uhellet der.
Og for all del! Det har vært supert å ha alle jentene samlet disse ukene. Vi kunne ikke koset oss mer. Men nå er jeg veldig klar for hverdagen igjen kjenner jeg.
 

4 kommentarer

Victoria Larsen

07.08.2017 kl.14:57

Så flott skrevet! Herlig <3

AnnHelenUndheimWaage

07.08.2017 kl.16:18

Victoria Larsen: <3

07.08.2017 kl.18:50

For et fint innlegg. Er så glad i litt mer personlige innlegg og når du skriver om livet ditt og spesielt hvordan det er med barna.. du har noen skikkelig vakre barn og det virker som om du er en veldig god mamma for De!

AnnHelenUndheimWaage

08.08.2017 kl.21:44

Anonym: Ååå, for en hyggelig kommentar <3
Tusen hjertelig takk! Det varmer <3

Skriv en ny kommentar

AnnHelenUndheimWaage

AnnHelenUndheimWaage

24, Bergen

24 år gammel jente fra Bergen. Gift med drømmemannen. Sammen har vi jentene; Athene, Athelia og lille Althea i himmelen. Barn nummer 4 ventes i Juni. Hus, barn, hverdag og interiør. Instagram; @Ahundheim

Kategorier

Arkiv

hits