Livet som gravid 2 barns mor

God lørdag dere!

Nå som barna er i seng og mannen er på jobb så tenkte jeg å skrive ned noen tanker om hvordan hverdagen er for øyeblikket.
Det er flere som har lurt på om jeg ikke kan skrive litt om hvordan det er å være mamma og gravid, hvordan overgangen fra 1-2 og nå 3 er osv, så her kommer litt tanker om tema.

Jeg satt og grublet meg frem til dette mens jeg holdt på å legge barna i dag faktisk.
I dag har jeg hatt en SKIKKELIG treg dag. Jeg har vært så trøtt og slapp at jeg så vidt har orket å reise meg for å ta på meg en bukse (noe som forøvrig ikke skjedde for klokken var passert 14.00 idag)
Og jeg kan ikke klage heller, for jeg fikk sove helt uforstyrret til kl 10.30 idag, i tillegg til en snik-lur fra 13-14 da mannen forlot huset med barna på slep slik at mor fikk " støvsugd og vasket huset skikkelig før jeg begynte på maten ". Tidenes Aprilsnarr kan man si.

Så når kvelden kom, mannen var reist på jobb og jentene skulle stelles og legges så var det bare så vidt jeg klarte å bidra med noe som helst.
Takk Gud for at jeg har Athene for å si det slik, ellers hadde de verken fått kvelds eller tannpuss før sengen tenker jeg. Joda.
Men altså, de 2 minuttene jeg styrte på med stelling nede på badet endte opp med at jeg bare kollapset i min egen seng når vi først var kommet oss opp for å lese bok og legge. Jaja, hvorfor ikke bare skippe boken denne lørdagen og heller smelle på en film slik at jeg fikk slappe av, tenkte jeg.
Og det var jo selvsagt en slager hos alle parter.

Mens jeg lå der dukket det opp et lite snev av "du er en dårlig mor" tanker opp i hodet mitt, men det snudde fort når jeg så Athelia ligge i armkroken til storesøster som begge koste seg med vann i vannflasken og film på tv.
Hallo! Jeg kan jo ikke tenke at jeg er en dårlig mor BARE fordi jeg ikke følger mine egne rutiner en gang i blant!? Men slik er det altså blitt her, og jeg kjenner at NÅ er tiden for å ikke ta meg selv og disse rutinene mine så blodig seriøst. Jaja, så var de i seng 2 timer senere enn vanlig. Og ja, så leste vi ikke den boken, eller sang de natta sangene. Ikke fikk de fluor heller når jeg tenker meg om.
Men for øyeblikket har jeg faktisk nok med å orke å kave meg opp av sofaen på kveldstid.Noen dager føler jeg meg TOPP og så full av energi, mens en gang i blant føler jeg meg helt ræv, som i dag, og da føler jeg det er kjekt å kunne dele det. Jeg deler nok av alle oppturene på instagram til å kunne lure folk til å fremstå som den supermammaen som aldri har dårlige dager. Men det har jeg altså.
Det var tider det når jeg var gravid med Athene og kunne gjøre som jeg selv ville.
Det er nesten som det frister å skrive " Stakkars de som synes det er tungt og slitsomt å gå gravid med førstemann", men vet du, på en måte var det første svangerskapet mitt nesten det tyngste.
Det var mer slitsomt psykisk. Haugesvis med tanker, følelser, hormoner, venting, forventninger, drømmer, mål osv. 
Man har jo ikke peiling på hva man går til og hvordan livet vil forandre seg. For ja, det VIL forandre seg, noe helt sykt og.

Men på den andre siden så er dette svangerskapet her uten tvil det tyngste og tøffeste.
I motsetning til førstemann så er det overhode ikke tungt psykisk. Lille A kommer til å skli inn som et nytt tilskudd i familien _nesten_ helt ubemerket tenker jeg (om hun blir som Athelia var som baby i hvert fall) men for kroppen er dette super tungt.
Dette er mitt fjerde svangerskap på 5 år.
Foreløpig har jeg gått gravid i 30 måneder de siste 5 årene, og det er klart det har satt sitt preg på både rygg og bekken.
Ikke minst så har jeg to barn her hjemme som skal taes vare på 24 timer i døgnet. 
Jeg virkelig elsker å være mamma og alle tingene som hører med, men det å være en GRAVID mamma, det HATER jeg.
Hverdagen nå består av;
Henting og levering i barnehage, handling, fritidsaktiviteter, pottetrening, trøsting, bæring, lage middag, lage frokost, lage nistepakke, kveldsmat, stelling, lese bøker, synge, finne på aktiviteter, huset skal ryddes, vaskes, støvsuges, klesvask, møter, legetimer, helsesøster timer, jobb osv.

Og det er klart, når man er førstegangs gravid så slipper man å tenke på mesteparten av disse tingene, og som fjerde gangs gravid så har man som regel både dobbelt og trippelt opp av disse tingene å tenke på.
Huset blir MINST dobbelt så fort rotete nå som når vi bare hadde Athene. Det er MINST dobbelt så mange maskiner som går ukentlig. Dobbelt opp å hente/levere i barnehage, lage mat til, vaske opp etter, stelle osv. Dere skjønner tegningen. Så det skal nok merkes etterhvert og at vi blir enda et tilskudd til familien i sommer.

Men jeg er overhode ikke den som føler at 1 er 1 og 2 er 10. Tvert i mot.
Det å få Athene var en mye større psykisk påkjenning og overgang enn det å få Athelia. Da har man allerede rutine på ting, og ting går stort sett av seg selv.
Derfor stresser jeg heller ikke med tanken på å få enda en. 
Det skal bli super gøy når lillesøster melder sin ankomst. Krysser fingrene for at alt går bra og at ting blir som det skal om 12 uker.
TOLV UKER!!! Det er ikke lenge til.Anders har fått time til sterilisering i slutten av Mai, og det skal virkelig feires.
Det er jo en litt skrekk blandet fryd å skulle sterilisere seg før fødsel, men jeg tenker at uansett hva som skulle skje så setter vi streken her med lille A i magen.
Ingen kan erstatte hun uansett, så om noe skulle skje før fødsel/under fødsel/om et år eller senere, så vil ikke kroppen min tåle flere svangerskap uansett.
Jeg er sjele glad for at Anders ønsker å gjennomføre en slik behandling. Det er faktisk helt på egen ønske(haha) og ettersom jeg blir gravid bare han sender meg et flørtende blikk, så er det absolutt det beste for alle parter.

Nå skal jeg kose meg med en episode av Keeping up with the Kardashians mens jeg nyter helgens absolutt siste sukkerinntak,
På mandags morgen 08,30 skal jeg på svangerskapskontroll hos legen, hvor jeg blant annet skal ta en sukkerbelastningstest, så det er bare til å holde seg godt unna sukkeret innen den tid slik at det ikke slår ut noen falsk positiv! Det hadde overhode ikke vært gøy.

Snart kommer ny svangerskapsoppdatering, stay tuned.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

AnnHelenUndheimWaage

AnnHelenUndheimWaage

24, Bergen

24 år gammel jente fra Bergen. Gift med drømmemannen. Sammen har vi jentene; Athene, Athelia og lille Althea i himmelen. Barn nummer 4 ventes i Juni. Hus, barn, hverdag og interiør. Instagram; @Ahundheim

Kategorier

Arkiv

hits