hits

Verdens beste foccacia oppskrift.

Her har dere oppskriften på verdens beste Foccacia.



Foccaciadeig

♡ 1 kg hvetemel
♡ 1 pakke tørrgjær (blå)
♡ 2-3 ss honning
♡ 1-2 ss sukker
♡ 1-2 ts salt
♡ Ca 9 dl lunket vann

Oljeblanding og "topping"

♡ 1 ts rosmarin
♡ 1 ts timian
♡ 1 ts oregano
♡ 1 ts basilikum
♡ Fingersalt (Maldonsalt)
♡ 1-2 dl Olivenolje
♡Evt soltørkede tomater, oliven, fetaost etter ønske.


Fremgangsmåte:

♡ Sikt melet og gjæren sammen 2 ganger, dette for å gjøre brødet enda mer luftig.

♡ Bland mel, gjær, sukker, honning, salt og tilsett vannet. Rør alt sammen til en klissete deig.

♡ Om du ønsker soltørkede tomater, oliven eller fetaost, finhakk og rør det inn i deigen.

♡ Hev deigen under plast og bakehåndkle i minst 1 time (Jeg skrur steikeovenen på 50 grader og slår den av når jeg setter inn deigen. Da blir det som et heveskap)

♡ Lag oljeblandingen. Ha oljen i et lite litermål, tilsett krydderet og rør sammen.

♡ Legg bakepapir i en langpanne og "hell" den ferdighevede deigen over i langpannen og fordel utover.

♡ La deigen hvile seg i 15-20 minutter etter du har fordelt den utover.

♡ Stikk fingertuppene dine nedi oljen du har laget til og stikk masse hull i hele foccaciaen med fingrene. Bruk masse olje på fingrene hele tiden slik at det legger seg i hullene og slik at du ikke henger fast med fingrene.

♡ Skjær opp foccaciaen før steiking slik at man lett kan brekke av bitene etter steiking, da fordeler oljen seg bedre inn i hele brødet og gjør det saftig og godt.

♡ Dryss masse fingersalt over brødet.

♡ Steik brødet på 220 grader i 15 minutter til det har fått en brun og gyllen skorpe.

♡ La brødet hvile i 15 minutter og brekk det opp før servering. Brødet bør spises innen det første døynet da det er aller best ferskt.


Mel og gjær siktet to ganger.


Bland alt sammen og rør til en klissete deig.


Klar for heving.


Ferdig hevet! Stått i 2-3 timer.


Serveres med noe godt attåt.

Beklager for dummheten min! 
Selvsagt klarte jeg å ikke ta bilde av den ferdige foccaciaen i sin hel het! Dere vet sikkert hvor hektisk det er med små barn som er sulten! 
Men det får bli en annen gang.

Dette er virkelig verdens beste foccacia, saftig og god! 
Nå kommer straks oppskriften på dette pastasalaten som er avbildet.

3 kommentarer

Victoria Larsen

02.02.2017 kl.16:53

Ser helt nydelig ut :D

AnnHelenUndheimWaage

02.02.2017 kl.18:09

Victoria Larsen: Den er såå god!!

22.11.2017 kl.22:28

Må man ha i honning?

AnnHelenUndheimWaage

07.12.2017 kl.19:11

Anonym: Nei, men honningen gjør susen :-)

Skriv en ny kommentar

AnnHelenUndheimWaage

AnnHelenUndheimWaage

24, Bergen

24 år gammel jente fra Bergen. Gift med drømmemannen. Sammen har vi jentene; Athene, Athelia og lille Althea i himmelen. Barn nummer 4 ventes i Juni. Hus, barn, hverdag og interiør. Instagram; @Ahundheim

Kategorier

Arkiv