Kjønnet på babyen

Jeg har som mange av dere vet allerede vært på en del ultralyder for å sjekke hvordan det står til med lille i magen.
Vi har ikke dratt på ultralyd for å finne ut av babyen sitt kjønn, men for å sjekke om alt er bra eller ei. Om vi hadde fått vite kjønnet så hadde det selvsagt vært veldig gøy, rett og slett fordi jeg selv føler jeg kan knytte meg mer til mageboeren min, se for meg hvordan han/hun ser ut og gi hun/han et navn.

Men aldri i min villeste fantasi hadde jeg sett for meg at mitt barn sitt kjønn skulle spille SÅ stor rolle for mine følgere.
Hver gang jeg har lagt ut et ultralyd bildet så har det tikket inn med hundrevis av meldinger på snapchat, 99% med fokus på hvilket kjønn det var, og kun det.

Man må nok ha gått igjennom den sorgen og smerten ved å miste et sykt barn i magen for å kunne forstå alvoret og reddselen på forhånd av en ultralyd. Og igjen da den lettelsen og gleden ved å få høre at alt ser bra ut.
Som jordmoren min sa til meg sist jeg var på ultralyd "Veldig, VELDIG mange tror at de skal på ordinær ultralyd for å finne ut av kjønnet på barnet".
Det faktisk trist å tenke på. Men igjen, jeg forstår at det er slik! For de fleste så er tanken på det å få et sykt barn så fjernt, "Det skjer ikke meg". 
Men dette er faktisk ikke hva jobben til jordmor går ut på når du skal sjekkes på OUL.

Også har vi det som verre er. De som blir SKUFFET når de får vite kjønnet på barnet.
Nei, la meg ikke engang starte på det temaet der. Jeg blir mildt sagt forbanna! 
Hvert eneste barn i denne verden er en gave. Det er ikke en menneskerett å få barn, og det er heller ikke en menneskerett å få friske barn.
Mitt fokus på ultralyd er på det sistnevnte. Ser alt bra ut? Finner de noen avvik? 

Man kan ALDRI vite om babyen i magen er frisk eller ikke, med mindre du tar en fostervannsprøve.
Man må rett og slett vente og se etter fødsel, men alle som får en tommel opp på ultralyd om at alt ser bra og normalt ut kan puste lettet ut og senke skuldrene, ihvertfall frem til fødsel.

Jeg er som alle andre veldig spent på hvilket kjønn det er på babyen i magen. Hvordan babyen ser ut. Hvem han/hun ligner på osv.
Og når dagen kommer og jeg får vite dette så skal jeg selvsagt dele det med dere også.
Men vær så snill! I fremtiden. Når det gjelder familiemedlemmer, venner, bekjente eller bare noen du følger;
Ikke heng deg så jævlig opp i kjønnet på babyen deres.
Fordi, HVIS denne personen har fått den jævligste beskjeden på denne jord, om at babyen hun bærer i magen ikke er forenlig med liv, så er du ingenting annet enn en nysgjerrig plage som gjør hele situasjonen vondt verre ved at du viser at du kun bryr deg om å få vite hva babyen hadde mellom beina.
Og det gjør vondt!

Dette er ikke et innlegg ment til noen personlig. Jeg elsker mine følgere og hvor nysgjerrig enkelte er.
Men så fikk jeg og ganske mange kommentarer som dette:
HÆÆÆ??? Fikk du ikke vite kjønnet denne gangen heller??? Når får du vite det da?? Jeg hadde DAUA!!
Og det er ganske crazy!Ordinær ultralyd er på Torsdag.
Jeg krysser alle fingre og tær for at lille gull har det bra og at alt fremdeles ser bra og normalt ut der inne.

19 kommentarer

Silje-Merethe Arnø

23.01.2017 kl.21:57

Utrolig flott at du tar opp dette teamaet Ann Helen! Utrolig gode poeng, og du har så innmari rett i det du skriver. Heier på deg!

AnnHelenUndheimWaage

23.01.2017 kl.22:12

Silje-Merethe Arnø: Tusen takk for en helt nydelig kommentar <3 Veldig glad for at folk er enig :)

Iselin

23.01.2017 kl.22:35

Så enig med deg! Jeg brydde meg katten om kjønnet da vi skulle på ordinær, jeg var så redd noe skulle være galt jeg følte jeg skulle svime av hele tiden. Var så nervøs på ul dagen jeg kasta opp i ett sett. Jeg turte ikke fortelle om graviditeten før i uke 18 fordi jeg var så sikker på at alt kom til å gå galt💔 mamman min visste det men kun henne.

For en fantastisk følelse det var når jordmora sa at alt så fint ut! Alt for mange tar det for gitt! Skummel utvikling😔

Gratulerer så mye med nok en beibis i magen❤💙

AnnHelenUndheimWaage

23.01.2017 kl.23:00

Iselin: Huff! Jeg prøver alltid å tenke positivt når det kommer til svangerskap. Jeg prøver å aldri ta sorgene på forskudd, også tenker jeg at det som skjer, det skjer for en grunn! Men det er ikke alltid lett! Jeg har vært mye mer nervøs denne gangen enn hva jeg var sist med Athelia, utrolig nok!!
Også er jeg veldig for å dele nyheten selvom babyen er syk og man kanskje må avslutte <3 babyen er for meg like mye verdt å skryte av selvom, men jeg skjønner og godt de som ikke "tør" å gi verken seg selv eller andre store forhåpninger! Håper du klarer å senke skuldrene dine mer neste svangerskap <3 De aller fleste gangene går det fint, men fy! Det er en risikosport dette å få barn :-P
Tusen takk for gode ord <3

Vilde Søvik

23.01.2017 kl.23:56

Frister å dele dette innlegget!!! Tror dette kunne vært en tankevekker for mange. Kunne ikke vært mer enig og du får frem et SÅ viktig poeng! Tror spesielt de som aldri har gått gravid før har mulighet til å forstå hvordan det er, og frykten for om barnet er friskt eller ikke når man går på ultralyd! Nysgjerrige utenforstående kan være rimelig irriterende i sånne situasjoner spør du meg. Selvom jeg selvfølgelig forstår at enkelte tenker "det skjer aldri meg" og at kjønnet er spennende. Masse lykke til på torsdag, det viktigste er at mageboeren din har det bra! Så glad for at alt ser bra ut så langt ❤️

AnnHelenUndheimWaage

24.01.2017 kl.00:32

Vilde Søvik: Bare til å dele skjønne deg <3 Var redd jeg skulle få mange fornærmede følgere/lesere nå, har tenkt lenge på å skrive dette, men har holdt litt tilbake! Men veldig glad for slike tilbakemeldinger! Tror de aller, aller fleste har forståelse for dette, og muligens så tenker de seg om neste gang de blir nysgjerrig :-D Tusen takk <3 Jeg synes så klart det er utrolig gøy med alle som viser interesse for meg, babyen og familien generelt! Ingenting er gøyere! Men er forskjell på de som bryr seg og de som "bare vil vite" :-p

vil vite

24.01.2017 kl.09:45

Jeg er en av de som vil vite kjønnet og har gledet meg til det hver gang jeg har vært på UL. selfølgelig er at barnet er friskt første prioritert i tankene men å kunne vite om det er gutt eller jente er også med i tankene fordi jeg da føler jeg kan bli mer forberedt på hvem som kommer. både av navn og innkjøp pluss fortelle søsken om lillebror eller søster. SÅ Jeg forstår at kjønnet også er viktig for mange selvom helsen er første prioritet selvfølgelig ♡

AnnHelenUndheimWaage

24.01.2017 kl.10:08

vil vite: Helt enig! Og dette skrev jeg jo og i teksten :-) Det er klart det er gøy for en hver forelder å vite om det er en gutt eller jente! Jeg håper veldig på å få vite det, uansett om babyen er frisk eller syk, på ultralyden på torsdag! Rett og slett så jeg kan få gitt han/hun et navn :-) Tingen er nå kjønnet tar overhånd, og man ikke tenker på at babyen faktisk kan ha avvik, eller når du er mer opptatt av venner, familie, bekjente eller ukjente sitt ufødte barn sitt kjønn, mer enn du er opptatt av barnets helse og velvære! :)
Kjønnet i seg selv er ikke viktig!! Men at det er gøy å finne ut hva som skjuler seg i magen er helt klart :)

Anne Solberg Andersson

24.01.2017 kl.19:41

Så viktige ord, og så godt skrive, Ann-Helen! Eg kunne sagt mykje om dette temaet, men eg trur du har dekka det bra her. Flott at du faktisk går ut med det òg, sjølv i redsel for kva følgjarane dine meiner. Dei som lyttar til dette og følgjer deg vidare er dei viktigaste følgjarane dine 🌸

Og ikkje minst - gratulerer så mykje med eit nytt, lite under i magen. Ønskjer deg lukke til og alt godt vidare i svangerskapet ❤

Helsing "musikkfrøken" 😉

AnnHelenUndheimWaage

24.01.2017 kl.21:14

Anne Solberg Andersson: Så utrolig hyggelig å høre Anne <3
Tusen takk for gode ord! Vet det er mange som føler det som meg, og det har jeg jo virkelig fått bekreftet etter å ha publisert innlegget, heldigvis!!! :)
Tusen takk for det! Vi koser oss med magen og gleder oss til i sommer <3

24.01.2017 kl.20:08

Er delvis enig. Men som du også skriver så vet de ikke bedre, og jeg syntes ikke de skal bli slaktet av den grunn. Jeg gledet meg masse til å vite hvem vi ventet, sammen med om alt stod bra til, for det er for meg en del av å forberede meg på hvem som kommer. Både forberedelser til et sykt eller friskt barn, gutt eller jente.

Så vil jeg også få frem at den egentlige hensikten med oul er terminbestemmelse.

AnnHelenUndheimWaage

24.01.2017 kl.21:11

Anonym: Jeg tror du skal lese innlegget en gang til om du føler jeg slakter foreldre som gleder seg til ultralydundersøkelsen pga kjønnet. Jeg skriver feks at jeg selv gleder meg til å få vite hvem som skjuler seg i MIN mage, problemet er når alle andre rundt meg har et enormt stort fokus på om JEG bærer enn gutt eller jente, men ikke på om barnet er friskt eller ei. Derfor er det veldig greit å kunne opplyse folk ang tema, for selv om folk "ikke vet bedre", så betyr ikke det at de har vondt av å vite det ;-)
Den ordinære ultralydundersøkelsen har FØRST og FREMST medisinske formål! Der i blant å få beregnet en termindato, ja! Men en termindato spiller en svært liten rolle, om du bærer et barn som ikke er forenlig med liv og man må avslutte svangerskapet :-)

Birthe

24.01.2017 kl.23:59

Er så enig!! Har selv vært der at det eneste vi trodde vi skulle få vite var hvilket kjønn lille gull hadde, når vi kom ble det rimelig fort ned prioritert siden skatten var syk og ikke leve dyktig.. er shit the same om buksa skal være rosa/blå/gul/grønn.. syns det er bra at ikke så mange forstår det, for de må ha opplevd det sjøl, og det unner eg ingen.. men er jo lov å bruke hovve

Birthe

25.01.2017 kl.00:00

Er så enig!! Har selv vært der at det eneste vi trodde vi skulle få vite var hvilket kjønn lille gull hadde, når vi kom ble det rimelig fort ned prioritert siden skatten var syk og ikke leve dyktig.. er shit the same om buksa skal være rosa/blå/gul/grønn.. syns det er bra at ikke så mange forstår det, for de må ha opplevd det sjøl, og det unner eg ingen.. men er jo lov å bruke hovve

AnnHelenUndheimWaage

25.01.2017 kl.13:08

Birthe: Huff!! Så forferdelig!! Men veldig sant <3

25.01.2017 kl.03:03

Nei der tar du feil altså, oul er i hovedsak ment for å bestemme termin.

AnnHelenUndheimWaage

25.01.2017 kl.08:41

Anonym: Haha, er du VITTIG? Google it!
"Undersøkelsen har først og fremst medisinske årsaker.
Hva undersøkes?
1. Fosterets vitalitet.
2. Antall foster i livmoren.
3. Hvordan livmoren er plassert.
3. Termindato
4. Mengde fostervann.
5. Fosterets anatomi og utvikling.

Hvis du tror jordmor sin hovedoppgave på ordinær ultralyd er å gi ut en termindato så tar du skrekkelig feil! De har masse de skal gjennom, derfor blir det og satt av 45 minutter PR pasient. Å finne ut av termindato tar Max 2 minutter ;)

Marie klausen

25.01.2017 kl.22:30

Du er så sterk å flink ❤

AnnHelenUndheimWaage

25.01.2017 kl.22:54

Marie klausen: Du er så god <3

Skriv en ny kommentar

AnnHelenUndheimWaage

AnnHelenUndheimWaage

24, Bergen

24 år gammel jente fra Bergen. Gift med drømmemannen. Sammen har vi jentene; Athene, Athelia og lille Althea i himmelen. Barn nummer 4 ventes i Juni. Hus, barn, hverdag og interiør. Instagram; @Ahundheim

Kategorier

Arkiv

hits