Hvordan vi oppdaget graviditeten!

Jeg har faktisk fått flere spørsmål i det siste om jeg kan skrive om hvordan jeg fant ut at jeg var gravid, i og med at jeg fant ut av det såpass sent i svangerskapet.
Det er faktisk en litt vittig historie, tror ikke jeg helt skjønner dette selv, men så er det jo og gjerne litt drøy kost å dele dette her på bloggen?
Det får vel være. Jeg er ikke akkurat kjent for å holde så mange detaljer tilbake.Det hele startet i oktober.
I slutten av måneden hadde jeg gått rundt utrolig lenge og følt meg rett og slett døden nær av sykdom.
Jeg var ufattelig kvalm, så kvalm at jeg ofte ble liggende i sengen og gråte! Mest fordi jeg ikke tør å spy, og da blir det liksom aldri bedre heller.
Jeg var og utrolig trøtt og sliten, men igjen så tenke jeg at dette var normalt ettersom jeg var syk.På denne festen var jeg faktisk rundt 5-6 uker på vei! Helt uten å vite det! Det gjør så vondt å tenke på at jeg både snuste og drakk de første 10 ukene!

På tidspunktet jobbet jeg i barnehage, og det var virkelig helt forferdelig de dagene jeg måtte melde meg syk. Jeg fikk så dårlig samvittighet, og jeg følte virkelig at jeg sviktet som medarbeider! Samtidig var jeg jo så dårlig at jeg tenkte at jeg ikke kunne smitte stakkars uskyldige barn med dette her.
De fleste dagene stod jeg i det. Gikk på jobb, døds kvalm og dårlig! Men så kom det til et punkt på jobb i pausen, hvor jeg skrev melding til Anders og ba han om å kjøpe en graviditetstest! Jeg sa bastant at jeg var 99,8% sikker på at jeg IKKE var gravid, men jeg måtte bare vite at det ikke var tilfelle før jeg dro til legen med denne "sykdommen" jeg hadde pådratt meg.


Rundt 6 uker på vei, og jeg som var begynt å trives såå godt med litt vektnedgang etter alle disse jentene i magen! 

Anders kjøpte en test, jeg kom hjem fra jobb og vi bare møttes akkurat i døren før det var hans tur til å tjene livets opphold og dra på jobb.
Testen lå på kjøkkenbenken og ventet på meg den ettermiddagen, og jeg bare røsket den til meg, tisset på pinnen mens potetene på kjøkkenet kokte over og barna hoppet bananas i sofaen.
Jeg la pinnen fra meg mens jeg tørket meg, jeg var ikke LITT nervøs engang. Jeg visste jo hva jeg hadde i vente.
Eller, jeg visste jo tydeligvis ikke det. For i det jeg snur meg og skal vaske hendene så lyser det to gigantiske streker opp mot meg.
Jeg fikk passe hakeslepp! Sto bare og gape mens jeg sendte " OMG" " DU KØDDER" "FY FAEN" "HVA HAR DU GJORT MOT MEG?" " THIS IS ON YOU" meldinger til Anders. 

Dette fant vi altså ut i starten av November. 
Og jeg prøvde å beregne en termindato utifra siste blødningsperiode, noe som ikke var helt lett ettersom jeg blødde fra 02 september til 30 september.
Blødningen i september ville liksom ikke stoppe. Det begynte veldig mildt de første 2 ukene, før det bare smalt til. Skulle nesten tro jeg hadde født og derfor gikk gjennom en rensel.

Men ja! Jeg tenkte først at jeg måtte være rundt 4 uker på vei. Noe jeg og syntes var veldig rart ettersom jeg ikke hadde hatt noe eggløsning i oktober.
Jeg kjenner kroppen min ekstremt godt, og de gangene jeg har eggløsning så klarer jeg ikke gå på beina den ettermiddagen det pågår.
Jeg satt jo og i en ny nuva ring (prevensjonsmiddel) etter blødningen min i september, så det ville vært merkelig om dette hadde gått meg hus fordi.

Legen min syntes og dette var veldig merkelig og tenkte at det kanskje ikke trengte å dreie seg om et svangerskap. At jeg rett og slett har fått falsk positiv pga andre årsaker.
Det virket jo logisk ettersom man både må ha eggløsning og ha sex for å bli gravid, begge deler ganske manglende i mitt tilfelle.
En blodprøve ble tatt for å se sånn ca hvor jeg var i et eventuelt svangerskap, og 2 dager senere kom telefonen.
" Du er godt over 7 uker på vei ihvertfall"Herlighet! Tenk det. 
Vi fikk ultralyd noen dager senere som konstaterte at jeg faktisk var 10 uker på vei med et like mirakel.
Et mirakel velger jeg faktisk å kalle det.
Det viser seg jo nå at jeg faktisk klarte å bli gravid under blødningsperioden min i september. Jeg blødde jo, så jeg gikk ikke på prevensjon! Jeg blødde jo så ekstremt mye at jeg aldri i min villeste fantasi hadde trodd at det var mulig å få eggløsning samtidig? 
Og for å si det på den pene måten, det var aldri planlagt at Anders skulle oppsøke tante-rød i denne perioden heller, men så klart blir jeg gravid av den ENE gangen fristelsen ble for stor, hihi!
Jeg husker det så godt! Hvor lite lyst jeg hadde denne dagen! Så Anders, dette er kun din egen feil! Beklager på etterskudd om du nå har lest deg igjennom evig lange historien og tenker "Æsj, er det virkelig nødvendig å gå inn i detaljer?"
Ja, det er det!

Andre ting dere kunne tenke dere å høre om?
Og er det noen som leser bloggen min som har blitt gravid på en rar og uforståelig måte?

6 kommentarer

Caroline

22.01.2017 kl.21:05

Så morsomt å lese 🙊 Her var mini planlagt, så ikke så mye morsomt å fortelle her 😂

AnnHelenUndheimWaage

23.01.2017 kl.08:20

Caroline: Heheh det var bra :-D

22.01.2017 kl.23:11

Fantastisk graviditetshistorie da, ble du glad eller tenkte du først oh no?

Kan jeg få spør hvordan dere fikser alt med økonomien når det gjelder 3 barn, hus, bil osv? Mesunner dere som har alt på stell! :)

AnnHelenUndheimWaage

23.01.2017 kl.08:23

Anonym: Hehe, takk for det :)<3 I starten var det jo "oh no" hva har vi gjort liksom! Men det gikk raskt over i glede :)
Det er liksom ikke så mye å gjøre! Økonomien vår er ikke på topp, men desto større motivasjon til å gjøre noe med det :) Hus og bil har vi jo fra før, så der trenger vi ikke stresse! Større hus skal vi ha på sikt når den tid kommer :)

Anita

25.01.2017 kl.14:48

Alltid kjekt å høre graviditetshistorier, og spesielt de som kommer som en surprise! hehe.

AnnHelenUndheimWaage

25.01.2017 kl.15:00

Anita: Hehe så bra du likte den :-)<3

Skriv en ny kommentar

AnnHelenUndheimWaage

AnnHelenUndheimWaage

24, Bergen

24 år gammel jente fra Bergen. Gift med drømmemannen. Sammen har vi jentene; Athene, Athelia og lille Althea i himmelen. Barn nummer 4 ventes i Juni. Hus, barn, hverdag og interiør. Instagram; @Ahundheim

Kategorier

Arkiv

hits