Er jeg en ung mor eller er gjennomsnittet gammelt?

Det er såå ofte jeg blir plassert i båsen "Ung mor", noe som forsåvidt er greit, men jeg skjønner ikke helt greien.
Møter jeg nye mennesker som hører at jeg er 23 år og har 3 barn så mister de jo nesten munn og mæle.Først og fremst vil jeg bare starte med å si at jeg ikke ser på meg selv som noen ung mor, og det har jeg heller aldri gjort.
Ja, jeg var kanskje litt tidlig påan i voksen alder med å få barn, men jeg synes ikke det burde bli sett på som rart og "helt sykt" at folk blir gravide som 18 åringer.
Etter å ha nådd 20 tallet synes jeg ihvertfall ikke det er riktig å kalle meg ung mor! Det er jo helt normalt å starte familie på dette tidspunkt om det er det man ønsker?

For min del er man en ung mor om man får barn som 16 år og yngre! En ung og mest sannsynlig skikkelig flink mamma! Derfor synes jeg det enda er rart at jeg som 23 åring enda blir kalt ung mamma! Det er jo sikkert bare godt ment, men jeg skjønner det bare ikke.

Også kommer slaget i trynet når jeg googler gjennomsnittsalderen til mor som førstegangsfødende.
Svimlende 30,1 år og dette er økende.
WOW!! Jeg har satt min "barnegrense" på 25år. Det året jeg fyller 25 år så skal sistemann være ombord på skuta her hjemme, om det blir en sistemann.
Ja, for jeg har jo alltid tenkt at jeg ikke ønsker å være en "gammel" mor, men jeg ser jo helt tydelig at jeg ville hatt et par år på meg før jeg går under det begrepet om gjennomsnittsalderen er over 30.
Ifølge snittet er jo jeg en super ung mor, men herlighet! Det er jo snittet som øker mer og mer for hvert år! Det vil jo ikke si at vi som er 18 år idag og får barn er yngre enn de som var 18 år og fikk barn i gamle dager. Ja, for i gamle dager var det helt normalt å ha både 1 og 2 barn som 18 åring.
Kvinnekroppen er laget for å føde barn i tidlig alder, og allerede ved tidlig 20-årsalderen så avtar fruktbarheten jevnt og trutt!

Jeg har nok vært passe streng rundt tema, men jeg synes allikevel ikke at det er jeg som er så veldig tidlig med å få barn, jeg føler heller det er gjennomsnittet som er passe gammelt!
For meg har det ikke vært veldig viktig å få på plass den perfekte jobben, den gode og super stabile økonomien, det flotte og praktfulle huset, giftemål osv før jeg ønsket barna mine velkommen.

Athene ble født inn i et 9mnd langt forhold, ugifte foreldre, en veldig ustabil økonomi, jobb bytte hvert år, en 40kvm leilighet, men hun har hatt det som plommen i egget hele oppveksten, og det har hun fremdeles.
Hun har ikke tatt skade av noe som helst, selv om ikke alt har ligget tilrette til en hver tid.

Studier, giftemål, jobb, enebolig, 2 bilder, hytte, nøst, båt, strålende god økonomi, alt dette er drømmer som hører nå- og fremtiden til, og jeg gleder meg til å gå det i møte sammen med verdens mest vell-lagde skapninger på denne jord.

Så ja!
Ung mor eller ei, det har ikke noen påvirkning på hvordan man er som mamma. Ihvertfall ikke meg.
Jeg ville aldri forandret på det å få barn relativt raskt inn i voksenlivet! Det har gitt meg helt andre verdier, utfordringer og lærdommer enn mange andre på min alder som har valgt å gå en annen vei, og det er jeg super duper stolt over.
Jeg er utrolig stolt over livet mitt, barna mine, min mann og meg selv, og jeg ville ikke byttet det med noe som helst.

Om jeg ville anbefalt andre å "få barn tidlig inn i voksen livet"? 
Vel, det er noe alle må ta og føle på selv! Du som person, som mamma må være klar for å ta på deg oppgaven, og hvis du er det så hvorfor ikke?
Det er et slit og det er som regel aldri pauser å få, men gud, det er verdens mest fantastiske oppgave i denne verden å være mamma, og jeg unner alle denne følelsen og denne magiske tiden jeg får oppleve med mine døtre hver dag.


Forresten,Super gøy at jeg fikk noen tips til hva jeg kunne skrive om her inne på mitt siste innlegg!
Dere må gjerne fortsette å fyre inn kommenterer der med tips om andre ting.

3 kommentarer

Caroline

04.07.2016 kl.07:56

Ble selv gravid når jeg var 18 år, nå har jeg akkurat fylt 19 og lillegutt er ventet hvert øyeblikk <3 Har vært sammen med barnefar i 4 år til høsten, og da har vi også vært forlovet 1 år :) Økonomien kunne selvfølgelig ha vært bedre, men vi klarer oss helt fint! Er helt sikker på at lillegutt kommer til å få en fin oppvekst, selv om vi bor i en liten leilighet, ikke er høyt utdannede, ikke er gift, og ikke er 30+ ;) Har veldig likt syn som deg på dette "ung mor-temaet" :D

AnnHelenUndheimWaage

05.07.2016 kl.12:58

Caroline: Ikke sant!! Økonomi er viktig, men man trenger ikke et pengetre for å kunne ha barn! Alt handler om prioriteringer og planlegging :-) Ser ut som vi ser helt likt på det :-D

Amanda

29.07.2016 kl.23:09

Kjenner meg igjen! I bergens område er folk så sure og kalde, viss man har fått barn tidlig, blir 19 i år med en unge på 10 månder, og hører folk snakke bak ryggen til venniner om at det er alt for tidlig 😂😂

Skriv en ny kommentar

AnnHelenUndheimWaage

AnnHelenUndheimWaage

23, Bergen

23 år gammel jente fra Bergen. Lykkelig gift med min beste Anders. Sammen har vi fått 3 barn, Athene og Athelia, også har vi lille Althea i himmelen<3 Hus, barn, hverdag og interiør. Instagram; @Ahundheim

Kategorier

Arkiv

hits