Kylling, bacon og grønnsaker i ostesaus - Oppskrift

Jeg la ut vår middag idag på snapchat, og responsen var enorm fra folk som ønsket oppskrift.
Jeg tenkte derfor at et blogg innlegg med fremgangsmåte og oppskrift var passende.

Dette er faktisk en rett jeg hentet fra turen vår til Gøteborg.
Vi var skrubbsulten og havnet på en kafê som serverte dette som eneste varmrett.
Den var så utrolig god, enkel og smakfull, at dette måtte jeg bare prøve meg på hjemme.



Kylling, bacon, pasta, grønnsaker i ostesaus.
En helt perfekt rett for de med barn.
Den er både enkel å lage, det går utrolig fort, og barna slukte maten som aldri før.


Ingredienser:
450g kyllingbryst.
En pk Bacon
Ca 400g Penne pasta
2 store løk
1 brokoli
2-3 gulrøtter

Saus:
100g smør
1 1/2 ss mel
200g revet cheddar/mozzarella (evt 50/50)
3dl melk
1,5 dl fløte
2 fedd hvitløk
Salt, pepper, kylling/kalkunkrydder, parmesan

Jeg startet med å hakke til alle grønnsaker.
Små løk biter, gulrot og brokkoli biter.
Det samme gjorde jeg med kyllingen og baconet.
Etter å ha kuttet kyllingen i biter så strødde jeg godt med kalkunkrydder over, rør det godt inn slik at det kommer på alle bitene.
Kalkun/kyllingkrydder fra Tilbords er absolutt å anbefale, jeg er totalt avhengi og bruker det hver eneste gang vi har kylling.

Sett så på vannet til pastaen, før du starter å frese løken, bacon og kyllingen sammen.
Hiv så i pastaen i det kokende vannet.
Når det er ca 4 minutter igjen av koketiden til pastaen, hiv i gulroten og brokkoli bitene og la det koke de siste minuttene.
Hell av vannet på pastaen (bruk en stor kasserolle slik at du får plass til alt), og hiv oppi kyllingen og løken.

Ostesausen:
Smelt smør og tilsett hvetemelet mens du rører godt.
Tilsett så fløten og nesten all melken.
La det koke opp under opprøring på svak varme.
Så tilsetter du osten(Jeg brukte 50/50 mozzarella og cheddar) og raspet hvitløk.
Tilsett sausens tykkelse med litt mer melk til du får ønsket tykkelse (Jeg bruke all melken)
Også smaker du til med litt salt og pepper.

Hell så sausen over kyllingen og pastaen, og rør godt slik at sausen får fordelt seg over alt.
Topp med litt revet mozarella.

Som et ekstra tilbehør til denne mektige retten er det veldig deilig med en enkel, frist salat på siden.








Dette var bare så utrolig godt.
Lukter helt fantastisk, og mange forskjellige deilige smaker.

Hvem tenker å prøve seg på denne oppskriften? 



4 kommentarer

lisarorvik

26.01.2016 kl.21:02

Dette så kjempe godt ut :)

Espolin

26.01.2016 kl.21:59

Hei, om du skulle ønske å få gratis redigering av bilder, ta en titt på www.espolin.net :)

27.01.2016 kl.17:10

Skal det være så mye hvitløk eller har du glemt å skrive vanlig løk?

AnnHelenUndheimWaage

27.01.2016 kl.18:12

Anonym: wops, har glemt å skrive 2 store løk! Freses sammen med kyllingen! Og 2 fedd hvitløk i sausen stemmer :p

Skriv en ny kommentar

AnnHelenUndheimWaage

AnnHelenUndheimWaage

23, Bergen

Velkommen til min lille verden. Lykkelig gift med min beste Anders. Sammen har vi fått 3 barn, Athene og Athelia, også har vi lille Althea i himmelen<3 Legger ut min hverdag som mor, kone, interiørfrelst og selvstendig næringsdrivende innenfor helse og karriere.

Kategorier

Arkiv

hits